photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 5 STYCZNIA 2015

Ciasto cytrynowe

Ľródło: ciocia :)

 

Składniki:

2 jajka

1/2 szkl. cukru

2 łyżki oleju

1/2 szkl. m±ki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

1 szkl wody

1,5 cytryny

1/2 kostki masła

1 szkl cukru

2 łyżki m±ki ziemniaczanej

 

1/2 litra kremówki

galaretka cytrynowa

 

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej miksować. Dodać żółtka i olej. Makę i proszek wmieszać delikatnie łyżk±. Piec około 20 minut w 175 stopniach Celsjusza do suchego patyczka. 

Wodę zagotować z cukrem i masłem. Wmieszać namoczon± m±kę. Dodać sok z cytryny i trochę otartej skórki. Ma powstać budyń. Wylać masę na wystudzony biszkopt.

Galaretkę rozpu¶cić w niecałej szklance wrz±cej wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Wtedy ubić ¶mietanę i do niej dodać galaretkę. Powstał± masę wyłożyć na budyń i schłodzić w lodówce.

 

 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dulcedeleche.

Informacje o dulcedeleche


Inni zdjęcia: ... thevengefulone... thevengefulone... maxima24... maxima24... thevengefulone... maxima24... thevengefulone(*) itaaanPo drugiej stronie andrzej73łapka lilina