photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 2 LUTEGO 2014

Ciasto styropian

źródło: http://smakolykibereniki.blogspot.com

 

 

Składniki:

240 g mąki

150 g masła

80 g cukru

3 żółtka

1 czubata łyżczeczka proszku do pieczenia

 

660 ml śmietany 12%

1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

100 g wiórków kokosowych

3 białka

80 g cukru

 

 

Przepis:

Zagnieść kruche ciasto. Masło posiekać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka. Stopniowo dodając mąkę zagieść ciasto do odpowiedniej konsystencji. Podzielone na dwie części schłodzić w zamrażalniku. Starkować jedną część ciasta na spód i zapiec 10 min w 180 stopniach Celsjusza. 

Śmietanę wymieszać z proszkiem i budyniem i potem dodać wiórki. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec cukier. Pianę połączyć z masą i delikatnie wymieszać.

Wylać masę na podpieczony spód, starkować resztę ciasta i piec 50-60 min w 180 stopniach Celsjusza.

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dulcedeleche.

Informacje o dulcedeleche


Inni zdjęcia: Prawie Palenica. ezekh114Na tyłach. ezekh114... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24