źródło: http://smakolykibereniki.blogspot.com
Składniki:
240 g mąki
150 g masła
80 g cukru
3 żółtka
1 czubata łyżczeczka proszku do pieczenia
660 ml śmietany 12%
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g wiórków kokosowych
3 białka
80 g cukru
Przepis:
Zagnieść kruche ciasto. Masło posiekać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka. Stopniowo dodając mąkę zagieść ciasto do odpowiedniej konsystencji. Podzielone na dwie części schłodzić w zamrażalniku. Starkować jedną część ciasta na spód i zapiec 10 min w 180 stopniach Celsjusza.
Śmietanę wymieszać z proszkiem i budyniem i potem dodać wiórki. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec cukier. Pianę połączyć z masą i delikatnie wymieszać.
Wylać masę na podpieczony spód, starkować resztę ciasta i piec 50-60 min w 180 stopniach Celsjusza.
Inni zdjęcia: Prawie Palenica. ezekh114Na tyłach. ezekh114... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24