źródło: inspiracja mojewypieki.blox.pl
Składniki:
4 okrągłe biszkopty
8 łyżek dżemu wiśniowego
125 g mascarpone
50 ml advocatu
75 g białej czekolady, roztopionej
150 ml kremówki
1,5 łyżki cukru pudru
duża garść płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni
Przepis:
Do 4 naczynek dopasowanych mniej więcej do średnicy biszkoptów włozyć po 1 biszkopcie. Nałożyć po 2 łyżki dżemu, wyrównać powierzchnię. Mascarpone zmiksowac dokładnie z advocatem, a potem z czekoladą, aby nie było grudek. Nałożyć kolejną warstwę do miseczek. Schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając na koniec cukier. Wyłożyć na wierzch i posypać płatkami migdałowymi.
Inni zdjęcia: Vi najprawdopodobniejnie. pauelka891441 akcentovaJeszcze moment patusiax395Debussy chasienka... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24