photoblog.pl
Załóż konto

Śmietanowe pory w cieście

Składniki:

- ciasto francuskie - 1 opakowanie

- por (biała część) - 1 sztuka

- cebula - 1 sztuka

- jaja - 1 sztuka

- śmietanka 36% - 1 opakowanie

- masło - 50g

- sól, pieprz biały - do smaku 

 

 

Wykonanie:

1. Przeprowadż obróbkę wstępną surowców,

2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, por w półplastry,

3. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty i uformuj brzeg,

4. Jajko rozmąć i posmaruj nim ciasto,

5 Piecz kwadraty w piecu około 10 minut w temperaturze 190*C,

6. Na maśle przesmaż cebulę i por. Dodaj śmietankę i gotuj razem do zredukowania śmietanki, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,

7. Po upieczeniu ciasto ułóż na talerzu i wlej do środka kremowy por.

 

 

 

Surówka:

 

- sałata (porwana na kawałki)

- pomidorki koktajlowe (ćwiartki)

- cebula czerwona (piórka)

- ziarna słonecznika lub dyni (przesmażone na suchej patelni)

 

sos winegret:

 

- ocet winny

- olej

- miód

- sól, pieprz

 

Dodane 19 GRUDNIA 2016 , exif
85
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dorian2tz.