zdjecie1- moje domowe masło orzechowe
zdjecie 2 - coś z wczoraj
zdjecie 3 - ja z Bakarą na dopełnienie
Baaardzo polecam zrobienie w domu masła orzechowego, jest o wiele tańsze i pyszniejsze od tego ze sklepu. Wystarczą orzeczki ziemne solone i cukier- wszystko wsupujemy do blendera, ale trzeba uważać zeby go nie spalić bo mój ledwo co przeżył blendowanie orzechów tymbardziej, że najpierw jest sam 'proszek' z orzechów, a gdy uwalnia się tłuszcz to masa jest bardzo gęsta i cięzej blender pracuje, mój się dymił i robiłam przerwy ;)
Dodatkowo, gdy robimy masło orzechowe w domu to nie musimy się bać o skład, bo sami je robimy ;)
Bilans:
ś: jabłko, jogurt + kromka z nutellą
2: batonik musli
o: 1 kromka z masłem orzechowy, 1 kromka z serem (chleb razowy)
p:musli z jogurtem i bananem
k:
Będę dziś nocować u przyjaciółki mam nadzieję, że jedzeniowo jakoś to będzie ;)