Dzień 3 - Zapraszam do obserwowania! :)
Śniadanie (część II)
Namoczone orzechy, razem z miąższem figi, trafiły do kaszy jaglanej. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa! Ma neutralny smak - można ją przyrządzić na słodko lub na słono. Istotne jest to, że ma odczyn zasadowy (jako jedyna wśród kasz), a więc pomaga poradzić sobie z zakwaszeniem organizmu. Nie zawiera glutenu! Poza tym ma właściwości wysuszające i antywirusowe, co przydaje się przy zapobieganiu chorobom. Kiedy organizm jest "przemoczony" łatwo się wychładza, traci odporność. Kasza jaglana pomaga go rozgrzać. Dostarcza też sporo energii, dlatego warto ją spożywać na śniadanie ;)
Ponadto kasza jaglana zawiera krzemionkę, która korzystnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie oraz na prawidłowe działanie stawów. Samo zdrowie! Warto nauczyć się jeść kaszę jaglaną? Znacie tę potrawę? Z czym smakuje Wam najbardziej?
Zapraszam Was do polubienia fanpage'a na facebooku -> KLIK!
Dzielmy się doświadczeniami i pokonajmy chorobę!
Pamiętaj, że nie jestem lekarzem, nie udzielam porad medycznych. Jedynie opisuję swoją walkę o zdrową i ładną skórę. Nie reklamuję tu żadnych towarów ani nie odnoszę korzyści materialnych za publikowanie wpisów.