Dzień 3
Śniadanie (część I)
Na śniadanie kasza jaglana z orzechami, figą i miodem. Orzechy warto wcześniej namoczyć w mineralnej lub przegotowanej wodzie. Dlaczego?
Otóż w orzecharz i ziarnach różne enzymy są uśpione przez tzw. inhibitory. Pozwala to takiemu ziarenku przetrwać złe czasy i poczekać na odpowiednią wilgoć i temperaturę potrzebne do kiełkowania. Przez namoczenie orzechy i nasiona dostają znak "oto dobre warunki do rośnięcia" i uaktywniają się w nich cenne enzymy. Poza tym spożywanie inhibitorów obciąża organizm, zwłaszcza trzustkę!
A orzechy jeść warto! Zawierają przydatne tłuszcze oraz cynk potrzebny dla zdrowej skóry :)
Zapraszam Was do polubienia fanpage'a na facebooku -> KLIK!
Dzielmy się doświadczeniami i pokonajmy chorobę!
Pamiętaj, że nie jestem lekarzem, nie udzielam porad medycznych. Jedynie opisuję swoją walkę o zdrową i ładną skórę. Nie reklamuję tu żadnych towarów ani nie odnoszę korzyści materialnych za publikowanie wpisów.