Moje ulubione spaghetti z cukinią i papryką!
Składniki:
- 200 g makaronu
- 1 sztuka bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 1 marchew
- 1 cukinia
- połowa żółtej papryki
- połowa zielonej papryki
- 2 pomidory
- połowa szklanki pomidorowego
- 100 g parmezanu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Krok 1.
Makaron ugotuj al dente. Warzywa umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2.
Marchew, cukinię i paprykę usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3.
Dodaj pomidory, zioła i kostkę Knorr, wszystko podduś.
Krok 4.
Zalej całość sokiem pomidorowym i gotuj kilka minut. Przypraw pieprzem. Makaron wymieszaj z sosem i posyp serem.
SMACZNEGO
Użytkownik cookingirl
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.