photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 6 STYCZNIA 2016

Co na obiad? Włoska, grzybowa Lasagne palce lizać!

 

Składniki:

- 1 opakowanie makaronu Lasagne

- 1 opakowanie sosu pieczarkowego Knorr

- 20 sztuk pieczarek

- 1 cebula

- połowa pory

- 200 ml śmietany 18%

- 2 łyżki margaryny

- pół szklanki startego sera

- 1 mozzarella

- 200 ml wody

 

Przygotowanie:

Krok 1.

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.
Krok 2.
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 3.
Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.
Krok 4.
Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.
Krok 5.
Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.
Info

Użytkownik cookingirl
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.

Informacje o cookingirl


Inni zdjęcia: Druga strona medalu mnilchasNa placu zabaw w Kowalewie patkigdW Karbówku patkigdJa patkigd1492 akcentovaNad jeziorem patkigdNa tle jeziora patkigdWesele patkigdMega Park patkigdNad morzem patkigd