Co na obiad? Włoska, grzybowa Lasagne palce lizać!
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu Lasagne
- 1 opakowanie sosu pieczarkowego Knorr
- 20 sztuk pieczarek
- 1 cebula
- połowa pory
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki margaryny
- pół szklanki startego sera
- 1 mozzarella
- 200 ml wody
Przygotowanie:
Krok 1.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.
Krok 2.Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 3.Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.
Krok 4.Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.
Krok 5.Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.