Słodkie połączenie dobroczynnych właściwości orzechów włoskich i bananów.
Składniki:
Przepis:
1. Dojrzałe banany wkładamy do miski i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem na papkę.
2. Olej kokosowy miksujemy razem z cukrem w robocie kuchennym.
3. Dodajemy banany i olej kokosowy z cukrem do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek na babeczki.
4. Piekarnik nagrzewamy do 180 C (350 F), wkładamy do niego foremki i pieczemy przez około 30-40 minut (czas pieczenia zależy od kształtu użytych foremek; sprawdzamy patyczkiem czy babeczki są już upieczone).
5. Po wystudzeniu babeczki można posypać cukrem pudrem, cynamonem lub udekorować polewą z oleju kokosowego i karobu.
Z przepisu wychodzi około 12 babeczek.
Użytkownik cookingirl
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.