Składniki:
Krem:
Jasny biszkopt okrągły (zakupione)
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
Kostka masła/margaryny
1,5 szklanki cukru pudru
cukier waniliowy
Polewa:
4 łyżki wody
łyżka cukru
łyżka kakao
1 / 2 szklanki mleka w proszku.
Przygotowanie:
Kasze mannę zalać na 10 minut zimnym mlekiem, a następnie gotować około 20 minut, mieszając widelcem.Przestudzić.Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kaszę,miksować do momentu uzyskania puszystej masy.Na gotowy blat biszkoptowy wyłożyć krem,wygładzić.Składniki polewy rozpuścić,gotować 5 minut na małym ogniu.Torcik przestudzić polać polewą lekko przestudzoną polewą.
Uwaga:Zamiast spodu biszkoptowego można użyć samych biszkoptów.