photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 1 LISTOPADA 2007

Budyń (?)

BUDYŃ - potrawa przyrządzana na bazie mleka i skrobi jako zagęstnika. Podczas obróbki termicznej skrobia (zwykle pod postacią mąki pszennej lub ziemniaczanej) rozkleja się i nadaje budyniowi półpłynną, a po zastygnięciu stałą, galaretowatą konsystencję. Budyń zazwyczaj jest przygotowywany na słodko, z dodatkiem aromatów (np. wanilia) lub kakao i podawany jako deser - z dodatkiem soku czy owoców, choć przyrządza się także budynie na słono, np. grzybowy i warzywny:):):) ------------------------------------------------------------------------------------------------ Budyń Czekoladowy Naturalny ;);) Przepis łatwy i szybki. Z grup dyskusyjnych niemieckich. Przepis ten widziałam też na stronach polskich. Przepis wyśmienity, nie zawiera poza tym żadnej chemii. (przepis Dla 2 osób xD ) **Składniki ; 2 szklanki mleka 2 żółtka 4 płaskie łyżki cukru 2 łyżki kakao (ciemne) 2,5 łyżki mąki kartoflanej cukier waniliowy :):):):):):):):):):):) Smacznego(!)(!)(!)(!)

Komentarze

~nieznajmy Ciekawy pb
02/11/2007 16:12:35
~xpppp hallo !!! robił ktoś już ten budyń z tego przepisuu?? Dobre ?? :D hehe ;PP
Chyba że zaryzykuje i sama zrobie x))
bardzo dziękuje za przepis ;) Pozdrawiam gorąco ;)
02/11/2007 16:11:51