photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 6 PAŹDZIERNIKA 2016

Zupa Gołąbkowa

SKŁADNIKI:

1kg mięsa mielonego

1/2 główki średniej białej kapusty

250g ryżu

2l. bulionu mięsnego

Olej do podsmażenia mięsa

Koncentrat pomidorowy

 

sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, kumin, czarnuszka

 

 

1.      Mięso mielone podsmażamy z dodatkiem soli i pieprzu,

2.       Kapustę szatkujemy, dodajemy do mięsa, krótko smażymy cały czas mieszając

3.      Dolewamy bulion i gotujemy, aż kapusta zmięknie.

4.      Dodajemy ryż, koncentrat, oraz przyprawy do smaku.

5.      Gotujemy aż ryż zmięknie i zagęści zupę.

 

6.      Podawać posypane natką pietruszki lub kolendry

Informacje o bazyliaioregano


Inni zdjęcia: Something new... mattdataLasoterapia chasienka1482 akcentova.... sweeeeeettt:) nacka89cwaJuż za tobą tęsknie bluebird11synek nacka89cwaJa nacka89cwaPobyt w Bydgoszczy. 15.05.2025 adezianDeszczowo elmar