Cytrynę sparzyć i umyć. Zetrzeć skórkę z połowy cytryny i odstawić. Oddzielić białko od żółtka. Do żółtka dodać część słodziku, startą skórkę z cytryny i 50g serka. Wymieszać wszystko trzepaczką, tak aby uzyskać bladożółtą, jednolitą masę. Wlać do rondelka i postawić na małym ogniu. Podgrzewać 2 minuty, zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, żeby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Resztę serka ubić trzepaczką, żeby miał bardziej aksamitną konsystencję i dodać do kremu cytrynowego. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać resztę słodziku i ubijać jeszcze kilka sekund. Delikatnie połączyć ubite białka z kremem cytrynowym. Wstawić mus do lodówki.
Wyszedł mi super, w końcu coś zimnego, jakiś deser na diecie i to bez żadnych wyrzutów mogę zjeść:P
Polecam:)