To jest tak cudownie pyszne, że się podzielę.
A co? Niech stracę! :)
:) biszkopty (na oko)
:) 3 jajka
:) 25 ml pomarańczowego likieru Cointreau
:) 500g serka mascarpone
:) 100g śmietany kremówki 36%
:) 100g cukru
:) 3 łyżki stołowe kawy rozpuszczalnej
:) tarta gorzka czekolada
:) tarta skórka pomarańczowa
WYKONANIE:
1. Kawe rozpuść w połowie szklanki wrzątku, ostudż i wymieszaj z likierem.
2. Utrzyj jajka z połową cukru, następnie mieszając dodaj serek.
3. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem.
4. Wymieszaj mase serkowo-jajeczną ze śmietaną i skórka pomarańczową.
5. Biszkopty nasącz ostudzonym naparem z kawy.
6. Układaj wg własnej koncepcji.
7. Całość posyp czekoladą
8. Uśmiechnij się!