photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 5 MAJA 2013

Pomarańczowe tiramisu!

 

 

 

To jest tak cudownie pyszne, że się podzielę.

A co? Niech stracę! :)

 

 

 :) biszkopty (na oko)

:) 3 jajka               

                                  :) 25 ml pomarańczowego likieru Cointreau

         :) 500g serka mascarpone

                  :) 100g śmietany kremówki 36%

:) 100g cukru         

                           :) 3 łyżki stołowe kawy rozpuszczalnej

        :) tarta gorzka czekolada

               :) tarta skórka pomarańczowa

 

 

 

WYKONANIE:

             1. Kawe rozpuść w połowie szklanki wrzątku, ostudż i wymieszaj z likierem.

      2. Utrzyj jajka z połową cukru, następnie mieszając dodaj serek.       

              3. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem.                                                  

                                                 4. Wymieszaj mase serkowo-jajeczną ze śmietaną i skórka  pomarańczową.                                  

                             5. Biszkopty nasącz ostudzonym naparem z kawy.                                                    

6. Układaj wg własnej koncepcji.                                               

7. Całość posyp czekoladą                                                       

8. Uśmiechnij się!